Inšpiráciou ku všetkým tipom placiek, placičiek a zeleninových koftičiek bola a stále je moja obľúbená reštaurácia - Govinda. Je to miesto, kde je obedovať pre mňa vždy zážitkom a neskutočnou inšpiráciou. Tieto kofty som preto musela zaradiť do jedálnička a aj keď nemám originálny recept, chutia takmer ma nerozoznanie od tých "govindových". Navyše sú nenáročné na prípravu aj na suroviny. Preto dúfam, že si ich zamilujete tak ako ja. ♡
Na 6-7 ks potrebujeme:
- 1 veľkú cviklu
- 1 vajíčko
- 3 lyžice mletých ovsených vločiek
- 1 kopcom lyžica hladkej špaldovej múky
- soľ
- čierne mleté korenie
- mletá rasca (určite ju nevynechajte, kofty tak nadobudnú svoju špecifickú chuť)
- kokosový olej
Postup:
- Cviklu očistíme, nakrájame na väčšie kocky a dáme ju variť do osolenej vriacej vody. Asi tak po 40minútkach, keď je cvikla už mäkká, odstavíme ju zo sporáka, scedíme prebytočnú vodu a počkáme kým vychladne.
- Cviklu nastrúhame nahrubo do väčšej misky. Pridáme ostatné suroviny a poriadne premiešame. Mala by nám vzniknúť konzistencia, ako na placky alebo fašírky.
- Na panvicu dáme rozohriať lyžicu kokosového oleja, na ktorom vyprážame kofty z oboch strán (približne 5minút z každej strany).
Komentáre
Zverejnenie komentára