Dnes Vám prinášam tip na superrýchlu večeru.
Cestoviny...jednoduché na prípravu...už len obmieňať omáčky a máme neskutočné množstvo rôznych receptov. Dnes si pripravíme smotanovú omáčku dochutenú muškátovým orieškom, ktorý blahodárne pôsobí na náš tráviaci systém: podporuje chuť k jedlu, trávenie a dokonca zmierňuje nadúvanie. K takémuto druhu omáčky sa mi najviac hodili linguine (v taliančine ,,jazýčky´´). Sú to cestoviny, ktoré tvarom pripomínajú širšie špagety. Môžete však použiť aj iný druh cestovín- podľa vašej chuti, či špajzkových zásob. ♡
Na 2 porcie potrebujeme:
Cestoviny...jednoduché na prípravu...už len obmieňať omáčky a máme neskutočné množstvo rôznych receptov. Dnes si pripravíme smotanovú omáčku dochutenú muškátovým orieškom, ktorý blahodárne pôsobí na náš tráviaci systém: podporuje chuť k jedlu, trávenie a dokonca zmierňuje nadúvanie. K takémuto druhu omáčky sa mi najviac hodili linguine (v taliančine ,,jazýčky´´). Sú to cestoviny, ktoré tvarom pripomínajú širšie špagety. Môžete však použiť aj iný druh cestovín- podľa vašej chuti, či špajzkových zásob. ♡
Na 2 porcie potrebujeme:
- 1/2 balíčka linguine (široké špagety)
- 1 petržlen
- 1 menšiu cibuľu
- 1 lyžica kokosového oleja
- 1 lactofree smotanu na varenie
- 15 dkg kvalitnej čerstvej morčacej šunky
- soľ, čierne mleté korenie
- štipku muškátového orieška (asi 1/4 lyžičky)
- Linguine si uvaríme podľa návodu na obale.
- Na kokosovom oleji si opražíme nadrobno nasekanú cibuľku. Keď je cibuľka spražená, pridáme nadrobno nastrúhaný petržlen. Po chvíľke prilejeme vodu a dusíme, kým petržlen nie je mäkký. Zvýšime plameň, aby sa nám voda odparila a pridáme na pásiky nakrájanú morčaciu šunku a zalejeme smotanou.
- Pridáme soľ, korenie a muškátový oriešok . Miešame a varíme, kým nám smotana nezhustne a nevznikne nám omáčka (cca 5minút).
- Do omáčky vysypeme uvarené linguine. Chvíľku ešte na ohni premiešame, nech sa nám cestovinka spojí s omáčkou. Želám Vám dobrú chuť! :)
Komentáre
Zverejnenie komentára