Preskočiť na hlavný obsah

Smotanové linguine

Dnes Vám prinášam tip na superrýchlu večeru. 
Cestoviny...jednoduché na prípravu...už len obmieňať omáčky a máme neskutočné množstvo rôznych receptov. Dnes si pripravíme smotanovú omáčku dochutenú muškátovým orieškom, ktorý blahodárne pôsobí na náš tráviaci systém: podporuje chuť k jedlu, trávenie a dokonca zmierňuje nadúvanie. K takémuto druhu omáčky sa mi najviac hodili linguine (v taliančine ,,jazýčky´´). Sú to cestoviny, ktoré tvarom pripomínajú širšie špagety. Môžete však použiť aj iný druh cestovín- podľa vašej chuti, či špajzkových zásob.

Na 2 porcie potrebujeme:
  • 1/2 balíčka linguine (široké špagety)
  • 1 petržlen
  • 1 menšiu cibuľu 
  • 1 lyžica kokosového oleja
  • 1 lactofree smotanu na varenie
  • 15 dkg kvalitnej čerstvej morčacej šunky
  • soľ, čierne mleté korenie
  • štipku muškátového orieška (asi 1/4 lyžičky)
Postup:
  1. Linguine si uvaríme podľa návodu na obale.
  2. Na kokosovom oleji si opražíme nadrobno nasekanú cibuľku. Keď je cibuľka spražená,  pridáme nadrobno nastrúhaný petržlen. Po chvíľke prilejeme vodu a dusíme, kým petržlen nie je mäkký. Zvýšime plameň, aby sa nám voda odparila a pridáme na pásiky nakrájanú morčaciu šunku a zalejeme smotanou. 
  3. Pridáme soľ, korenie a muškátový oriešok . Miešame a varíme, kým nám smotana nezhustne a nevznikne nám omáčka (cca 5minút).
  4. Do omáčky vysypeme uvarené linguine. Chvíľku ešte na ohni premiešame, nech sa nám cestovinka spojí s omáčkou. Želám Vám dobrú chuť! :)

Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Cviklové kofty

Inšpiráciou ku všetkým tipom placiek, placičiek a zeleninových koftičiek bola a stále je moja obľúbená reštaurácia - Govinda . Je to miesto, kde je obedovať pre mňa vždy zážitkom a neskutočnou inšpiráciou. Tieto kofty som preto musela zaradiť do jedálnička a aj keď nemám originálny recept, chutia takmer ma nerozoznanie od tých "govindových". Navyše sú nenáročné na prípravu aj na suroviny. Preto dúfam, že si ich zamilujete tak ako ja. ♡ Na 6-7 ks potrebujeme: 1 veľkú cviklu 1 vajíčko 3 lyžice mletých ovsených vločiek 1 kopcom lyžica hladkej špaldovej múky soľ čierne mleté korenie mletá rasca ( určite ju nevynechajte, kofty tak nadobudnú svoju špecifickú chuť ) kokosový olej Postup: Cviklu očistíme, nakrájame na väčšie kocky a dáme ju variť do osolenej vriacej vody. Asi tak po 40minútkach, keď je cvikla už mäkká, odstavíme ju zo sporáka, scedíme prebytočnú vodu a počkáme kým vychladne.  Cviklu nastrúhame nahrubo do väčšej misky. Pridáme ostatné sur...

Zelené krupoto

Jačmenné krúpky- minimum kalórii, minimum cukru,  výživné, zdravé, podporujú trávenie, upravujú hodnotu glykémie v krvi, znižujú vysoký cholesterol, vhodné pri redukčných diétach. Prosto úžasná potravina, len škoda že sa na ňu v bežných jedálničkoch zabúda. Čo tak spojiť krúpky s niečím fajnovým ako je cuketka, pórik a zeler? Tak vyskúšajme...♡ Potrebujeme: ⦁ 250g jačmenných kŕup ⦁ 1ks menšiu cuketu ⦁ 1/2 póru ⦁ 1/4 zeleru ⦁ 1 lyžica kokosového oleja ⦁ kúsok masla ⦁ morská soľ, šafrán, čierne mleté korenie, korenie podľa chuti Postup:  Krúpy si prepláchneme a dáme ich variť do osolenej vody. Počas varenia sledujeme, či netreba podlievať vodou.  Kým sa nám krúpky varia, do druhého hrnca dáme lyžicu kokosového oleja a spražíme na ňom nastrúhaný zeler a nakrájaný pór na kolieska. Chvíľku popražíme a podlejeme vodou (prípadne ak máme vývarom). Pridáme soľ, čierne mleté korenie a korenie podľa chuti. Po 5 minútkach pridáme nadrobno nakrájanú cuketu ...