Jačmenné krúpky- minimum kalórii, minimum cukru, výživné, zdravé, podporujú trávenie, upravujú hodnotu glykémie v krvi, znižujú vysoký cholesterol, vhodné pri redukčných diétach. Prosto úžasná potravina, len škoda že sa na ňu v bežných jedálničkoch zabúda. Čo tak spojiť krúpky s niečím fajnovým ako je cuketka, pórik a zeler? Tak vyskúšajme...♡ Potrebujeme: ⦁ 250g jačmenných kŕup ⦁ 1ks menšiu cuketu ⦁ 1/2 póru ⦁ 1/4 zeleru ⦁ 1 lyžica kokosového oleja ⦁ kúsok masla ⦁ morská soľ, šafrán, čierne mleté korenie, korenie podľa chuti Postup: Krúpy si prepláchneme a dáme ich variť do osolenej vody. Počas varenia sledujeme, či netreba podlievať vodou. Kým sa nám krúpky varia, do druhého hrnca dáme lyžicu kokosového oleja a spražíme na ňom nastrúhaný zeler a nakrájaný pór na kolieska. Chvíľku popražíme a podlejeme vodou (prípadne ak máme vývarom). Pridáme soľ, čierne mleté korenie a korenie podľa chuti. Po 5 minútkach pridáme nadrobno nakrájanú cuketu ...
Komentáre
Zverejnenie komentára