http://vyvazenezdravi.cz/mleko-mlecne-produkty-i-zdravi-kosti-intolerance |
Vo veľa receptoch ma však odrádzalo množstvo vajíčok a šľahanie bielkov. Áno, som v tomto trochu lenivá, takže hľadala som niečo na spôsob ,,zmiešaš a máš´´ a plus ešte o čosi zdravšie! Preto som vymýšľala, vylepšila a toto je výsledok. ♡
Potrebujeme:
- 1,5 hrnčeka hladkej špaldovej múky
- 1 hrnček pomletého maku
- 1 vajíčko
- 1 prášok do pečiva ( ja som dala s vínnym kameňom)
- 3/4 hrnčeka trstinového cukru
- 1 vanilínový trstinový cukor
- štipka soli
- štipku strúhaného zázvoru - dodá šmrnc ☺
- 1/2 až 3/4 hrnčeka mlieka (ja som dala LaktoFree mliečko)
Postup:
- Najprv si do misky preosejeme múku s práškom do pečiva a zamiešame všetky suché ingrediencie.
- Pridáme zázvor, vajíčko a trošku mlieka.
- Miešame (najlepšie kuchynským robotom). Pridávame mlieko a vypracujeme cesto.
- Cesto dáme do vymastenej, vysypanej formy (alebo použijeme papier na pečenie). Ja som dala tortovú formu, ale môžete použiť menší pekáčik alebo si zmes naplniť do muffinového plechu.
- Pečieme na 160 stupňov cca 45 minút. Skontrolujeme špáradlom či je makovec upečený aj v strede.
Komentáre
Zverejnenie komentára