Čo sa týka palaciniek, vždy som mala radšej tie slané. Množstvo receptov na slané palacinky je však so špenátom a syrom. Ale čo tak spraviť si ich s lečom? Takým falošným. Vysokohistamínové paradajky teda nahradíme podobne farebnou mrkvou a pre pestrosť chutí pridáme pór. Zvláštna kombinácia? O to lepšia chuť! ♡
Na 8ks palaciniek potrebujeme:
- 2 vajíčka
- 400 ml mlieka (LactoFree)
- 200 g celozrnnej špaldovej múky
- štipka soli
- 2 lyžice sezamu
- kokosový olej
Na histalečo potrebujeme:
- 2 mrkvy
- 2 žlté papriky
- 1 pór
- 1 väčšiu cibuľu
- kokosový olej
- štipka soli, nesoldíka (vegeta bez glutamánu)
- bylinky dľa chuti
Postup:
- Cesto na palacinky robievam v mixéri, ale kľudne si ho môžete vymiešať v miske pomocou metličiek. Všetky suroviny okrem sezamu dám do mixéra a mixujem, kým sa vytvorí cesto. Palacinkovú konzistenciu si môžeme prispôsobiť – dolejeme mlieko alebo prisypeme múku. Do hotového cesta primiešame (teraz už ručne) sezam. Palacinky opečieme na kokosovom oleji na panvici z oboch strán.
- Medzitým, kým opekáme palacinky, si do kastrolíka dáme kokosový olej a spražíme nadrobno nakrájanú cibuľku. Pridáme na pásiky nakrájanú papriku, mrkvu nastrúhanú nahrubo a pór nakrájaný na polkolieska. Chvíľku pražíme a podlejeme vodou. Ochutíme soľou, korením, čerstvými či sušenými bylinkami (kto už má ako rád) a necháme podusiť.
- Ak je už zeleninka mäkká, naplníme touto zmesou palacinky a ihneď podávame. Želám Vám dobrú chuť! ☺
Komentáre
Zverejnenie komentára