Preskočiť na hlavný obsah

Sezamové palacinky s histalečom


Čo sa týka palaciniek, vždy som mala radšej tie slané. Množstvo receptov na slané palacinky je však so špenátom a syrom. Ale čo tak spraviť si ich s lečom? Takým falošným. Vysokohistamínové paradajky teda nahradíme podobne farebnou mrkvou a pre pestrosť chutí pridáme pór. Zvláštna kombinácia? O to lepšia chuť! ♡

Na 8ks palaciniek potrebujeme:

  •   2 vajíčka
  •   400 ml mlieka (LactoFree)
  •   200 g celozrnnej špaldovej múky
  •   štipka soli
  •   2 lyžice sezamu
  •   kokosový olej

Na histalečo potrebujeme:


  •   2 mrkvy
  •   2 žlté papriky
  •   1 pór
  •   1 väčšiu cibuľu
  •   kokosový olej
  •   štipka soli, nesoldíka (vegeta bez glutamánu)
  •    bylinky dľa chuti

 Postup:

  1. Cesto na palacinky robievam v mixéri, ale kľudne si ho môžete vymiešať v miske pomocou metličiek. Všetky suroviny okrem sezamu dám do mixéra a mixujem, kým sa vytvorí cesto. Palacinkovú konzistenciu si môžeme prispôsobiť – dolejeme mlieko alebo prisypeme múku. Do hotového cesta primiešame (teraz už ručne) sezam. Palacinky opečieme na kokosovom oleji na panvici z oboch strán.
  2. Medzitým, kým opekáme palacinky, si do kastrolíka dáme kokosový olej a spražíme nadrobno nakrájanú cibuľku. Pridáme na pásiky nakrájanú papriku, mrkvu nastrúhanú nahrubo a pór nakrájaný na polkolieska. Chvíľku pražíme a podlejeme vodou. Ochutíme soľou, korením, čerstvými či sušenými bylinkami (kto už má ako rád) a necháme podusiť.
  3. Ak je už zeleninka mäkká, naplníme touto zmesou palacinky a ihneď podávame. Želám Vám dobrú chuť! ☺






Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Cviklové kofty

Inšpiráciou ku všetkým tipom placiek, placičiek a zeleninových koftičiek bola a stále je moja obľúbená reštaurácia - Govinda . Je to miesto, kde je obedovať pre mňa vždy zážitkom a neskutočnou inšpiráciou. Tieto kofty som preto musela zaradiť do jedálnička a aj keď nemám originálny recept, chutia takmer ma nerozoznanie od tých "govindových". Navyše sú nenáročné na prípravu aj na suroviny. Preto dúfam, že si ich zamilujete tak ako ja. ♡ Na 6-7 ks potrebujeme: 1 veľkú cviklu 1 vajíčko 3 lyžice mletých ovsených vločiek 1 kopcom lyžica hladkej špaldovej múky soľ čierne mleté korenie mletá rasca ( určite ju nevynechajte, kofty tak nadobudnú svoju špecifickú chuť ) kokosový olej Postup: Cviklu očistíme, nakrájame na väčšie kocky a dáme ju variť do osolenej vriacej vody. Asi tak po 40minútkach, keď je cvikla už mäkká, odstavíme ju zo sporáka, scedíme prebytočnú vodu a počkáme kým vychladne.  Cviklu nastrúhame nahrubo do väčšej misky. Pridáme ostatné sur...

Zelené krupoto

Jačmenné krúpky- minimum kalórii, minimum cukru,  výživné, zdravé, podporujú trávenie, upravujú hodnotu glykémie v krvi, znižujú vysoký cholesterol, vhodné pri redukčných diétach. Prosto úžasná potravina, len škoda že sa na ňu v bežných jedálničkoch zabúda. Čo tak spojiť krúpky s niečím fajnovým ako je cuketka, pórik a zeler? Tak vyskúšajme...♡ Potrebujeme: ⦁ 250g jačmenných kŕup ⦁ 1ks menšiu cuketu ⦁ 1/2 póru ⦁ 1/4 zeleru ⦁ 1 lyžica kokosového oleja ⦁ kúsok masla ⦁ morská soľ, šafrán, čierne mleté korenie, korenie podľa chuti Postup:  Krúpy si prepláchneme a dáme ich variť do osolenej vody. Počas varenia sledujeme, či netreba podlievať vodou.  Kým sa nám krúpky varia, do druhého hrnca dáme lyžicu kokosového oleja a spražíme na ňom nastrúhaný zeler a nakrájaný pór na kolieska. Chvíľku popražíme a podlejeme vodou (prípadne ak máme vývarom). Pridáme soľ, čierne mleté korenie a korenie podľa chuti. Po 5 minútkach pridáme nadrobno nakrájanú cuketu ...

Smotanové linguine

Dnes Vám prinášam tip na superrýchlu večeru.  Cestoviny...jednoduché na prípravu...už len obmieňať omáčky a máme neskutočné množstvo rôznych receptov. Dnes si pripravíme smotanovú omáčku dochutenú muškátovým orieškom, ktorý blahodárne pôsobí na náš tráviaci systém: podporuje chuť k jedlu, trávenie a dokonca zmierňuje nadúvanie. K takémuto druhu omáčky sa mi najviac hodili linguine (v taliančine ,,jazýčky´´). Sú to cestoviny, ktoré tvarom pripomínajú širšie špagety. M ôžete však použiť aj iný druh cestovín - podľa vašej chuti, či špajzkových zásob . ♡ Na 2 porcie potrebujeme: 1/2 balíčka linguine (široké špagety) 1 petržlen 1 menšiu cibuľu  1 lyžica kokosového oleja 1 lactofree smotanu na varenie 15 dkg kvalitnej čerstvej morčacej šunky soľ, čierne mleté korenie štipku muškátového orieška (asi 1/4 lyžičky) Postup: Linguine si uvaríme podľa návodu na obale. Na kokosovom oleji si opražíme nadrobno nasekanú cibuľku. Keď je cibuľka spražená,  pridáme nadrobn...